HTML

LMP Békés 2009-2014

a Lehet Más a Politika (LMP) párt Békés megyei egykori tagjai véleménye néhány ügyről

Mottó

"Ha az értelmes és tisztességes emberek távol tartják magukat a közügyektől, akkor a közügyeket ostoba és semmirekellő emberek fogják intézni."

/Széchenyi István/

Honlapunk hírei

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

Kapcsolat

Gál Anita
gal.anita@lehetmas.hu

  • Adószám: 18199260-1-42
  • Nyilvántartási szám: 13284/2009 (Fővárosi Bíróság, határozat: 60043 / 2009.5)
  • Országos nyilvántartásbeli azonosító: 540/2009
  • Adatvédelmi nyilvántartási szám: 02846
  • Bankszámlaszám: 103000021050637449020191 IBAN: HU10 1030 0002 1050 6374 4902 0191 BIC/Swift: MKB HU HB

Blog

 A Lehet Más a Politika (LMP) szeretne irodát bérelni Békéscsabán, ezért levélben fordult dr. Szvercsák Szilvia békéscsabai jegyzőhöz, hogy tájékoztatást kapjon a pártok részére történő ingatlan-bérbeadási gyakorlatról.

A jegyző asszony válaszlevelében a következőket írta:

„Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata az elmúlt évek során – bár jogszabályi kötelezettsége ebben a vonatkozásban nem állt fenn – oly módon segítette elő a pártok tevékenységét, hogy részükre kedvezményesen, külön bérleti díj nélkül, a rezsiköltségek megfizetése mellett biztosított ingatlanhasználatot.”

Úgy tűnik nem ismerik sem a hivatalban, sem a pártok jogászai az Alkotmánybíróság 47/2002. határozatát, mely értelmében alkotmányellenes a jelenlegi gyakorlat, tiltott párttámogatásnak minősül, mivel csak piaci áron lehetne bérbe adni.

A Lehet Más a Politika 2009. május 5-én az Alkotmánybírósághoz fordult hasonló ügyben; beadványunkban azzal érveltünk, hogy  ez a szokás egyszerre sérti az Alkotmányban megfogalmazott általános jogegyenlőségi elvet és veszélyezteti a többpártrendszeri demokrácia megújulását.

Úgy tűnik nem csak a jegyző asszonynak hiányos a jogi tájékozottsága, de az igénybevevő pártok, úgy mint a Fidesz, MSZP és Jobbik is szűkölködik jogi szakemberekben. Ugyanis szeretnénk azt hinni, hogy dilettantizmus okozta ezt az alkotmánysértő állapotot és nem szándékosan rövidítették meg a békéscsabai polgárokat a felsorolt pártok.

Van közös a helyi Fidesz-ben, MSZP-ben és Jobbik-ban. Hiszen a frekventált helyen (sorrendben: Szabadság tér 1/3., Szabadság tér 11-17., Kiss Ernő utca 8/1.) lévő önkormányzati tulajdonú pártirodáikért piaci áron jelentős, évi többmilliós bérleti díjat kellett volna fizetniük. Az elmúlt években ez elmaradt, ezáltal Békéscsaba városa több millió forintos anyagi hátrányt szenvedett, ezen keresztül végső soron a csabai polgárok pénzéből jelentős támogatást kapott jogtalanul e három párt.

Felszólítjuk a jegyzőt, hogy tárgyaltassa újra a kifogásolt bérleti szerződéseket és állítsa helyre az alkotmányos rendet! Valamint hozza nyilvánosságra az új szerződéseket, hogy minden csabai polgár meggyőződhessen arról, hogy ezentúl az ő érdekét fogják szem előtt tartani az önkormányzati ingatlanok hasznosításakor.

Az LMP csak piaci áron, szabályos körülmények között fog irodát bérelni Békéscsabán.

Címkék: békéscsaba jegyző pártiroda

A bejegyzés trackback címe:

https://lmpbekes.blog.hu/api/trackback/id/tr442333401

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása