HTML

LMP Békés 2009-2014

a Lehet Más a Politika (LMP) párt Békés megyei egykori tagjai véleménye néhány ügyről

Mottó

"Ha az értelmes és tisztességes emberek távol tartják magukat a közügyektől, akkor a közügyeket ostoba és semmirekellő emberek fogják intézni."

/Széchenyi István/

Honlapunk hírei

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

Kapcsolat

Gál Anita
gal.anita@lehetmas.hu

  • Adószám: 18199260-1-42
  • Nyilvántartási szám: 13284/2009 (Fővárosi Bíróság, határozat: 60043 / 2009.5)
  • Országos nyilvántartásbeli azonosító: 540/2009
  • Adatvédelmi nyilvántartási szám: 02846
  • Bankszámlaszám: 103000021050637449020191 IBAN: HU10 1030 0002 1050 6374 4902 0191 BIC/Swift: MKB HU HB

Blog

Július 18-tól augusztus 31-ig a színház tőszomszédságában az Ibsen ház udvarában TeÁtrium néven ingyenes verses és felolvasó-színházi esteket és zenei programokat szervez a békéscsabai Jókai Színház.

Kitűnő kezdeményezés, csak dicsérni lehetne. Kell is, hiszen az előadók kitűnőek és eddig is sokat tettek a csabai kultúra felvirágoztatásáért. De az ördög a részletekben rejlik.

Színházigazgatónkat, Fekete Pétert a Csaba Rádió interjúvolta a programsorozat kapcsán. Ekkor a következő állítások hangzottak el:

  1. Szinte semmibe se kerül a rendezvény sorozat, a helyszín adott, csak a színészek kapnak egy kis pénzt.

Itt illett volna megemlíteni a szponzorokat, igazgató úr nem tette, én megteszem: Békéscsaba Megyei Jogú Város, OTP, Meszlényi Autó, MediaMotion, Égáz-Dégáz, Csaba Rádió, Árpád Fürdő. A hét szponzor arra utal, hogy mégsem jelentéktelen összegbe, ráadásul közpénzbe is került ennek megszervezése.

  1. Házigazdája is van a műsoroknak, Fekete Péter úgy jellemzi őket, hogy csabai közéleti szereplők, művészek és képviselők.

Nos, a névsort tekintve, úgy tűnik, hozzánk nem jutott el az információ, hogy Babák Mihály szarvasi polgármester Békéscsabára költözött, szintúgy Erdős Norbert Békésről, Farkas Zoltán Szeghalomról, Dr. Kovács József Gyuláról, Izsó Gábor Békésről.  Utóbbi az egyetlen, aki nem a Fidesz tagja, bár a kormánypártoktól ő sincs túl távol. Az összes valóban csabai politikus-házigazda viszont kivétel nélkül fideszes.

A műsort részben közpénzekből is szervezi az igazgató úr. Talán úgy lett volna szerencsés, hogy legalább a látszat kedvéért egy-két ellenzéki képviselőt is felkér házigazdának. Akik ráadásul tényleg békéscsabaiak.

  1. A programsorozat helyszíne az Ibsen ház udvara, átriuma, közvetlenül a színház szomszédságában.

Az Ibsen Étteremnek talán nem jön rosszul anyagilag, ha a közelébe vendéget csalogatnak. S mint megtudhattuk nemrég (lásd március 1-i bejegyzésünket), az étterem üzemeltetője a polgármester úr fia.

 

Fekete Péter részéről ez a vehemens megfelelni akarás a jelenlegi hatalom felé szerintem csak kétféleképpen magyarázható:

A/ Fekete Péter nem bízik saját tehetségében, s ezért próbálja ily módon bebiztosítani helyét a színház élén.

B/ Lesújtó véleménnyel van a fideszes politikusokról, s azt hiszi, a tehetség nekik nem számít, csak az, ha kiszolgálja őket.

 

Igazgató úr! Látta már Szabó István Mefisztóját?


Címkék: Fidesz Fekete Péter

A bejegyzés trackback címe:

https://lmpbekes.blog.hu/api/trackback/id/tr784712893

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása