HTML

LMP Békés 2009-2014

a Lehet Más a Politika (LMP) párt Békés megyei egykori tagjai véleménye néhány ügyről

Mottó

"Ha az értelmes és tisztességes emberek távol tartják magukat a közügyektől, akkor a közügyeket ostoba és semmirekellő emberek fogják intézni."

/Széchenyi István/

Honlapunk hírei

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

Kapcsolat

Gál Anita
gal.anita@lehetmas.hu

  • Adószám: 18199260-1-42
  • Nyilvántartási szám: 13284/2009 (Fővárosi Bíróság, határozat: 60043 / 2009.5)
  • Országos nyilvántartásbeli azonosító: 540/2009
  • Adatvédelmi nyilvántartási szám: 02846
  • Bankszámlaszám: 103000021050637449020191 IBAN: HU10 1030 0002 1050 6374 4902 0191 BIC/Swift: MKB HU HB

Blog

Karácsony Gergely, a Medián Közvélemény- és Piackutató Intézet volt kutatási igazgatója, a Budapesti Corvinus Egyetem Politikatudományi Intézetének adjunktusa lett a Lehet Más a Politika (LMP) kampányfőnöke, aki Etikai Kódex elfogadását kezdeményei az országgyűlési választási kampányra.

A politikai szakértő azért vállalta az új párt kampányának vezetésért, mert véleménye szerint ma az LMP az egyetlen olyan politikai formáció a porondon, amely hiteles választ tud adni Magyarország legnagyobb problémáira. „A parlamenti pártok hitelvesztése, a velük szembeni bizalmatlanság olyan erős, hogy most minden korábbinál nagyobb a választói igény új pártokra. Sajnos az elitellenes érzelmek egyelőre elsősorban a Jobbik támogatottságát növelték. Az LMP feladata, hogy bebizonyítsa, van demokratikus alternatívája is a parlamenti pártoknak ” – vallja az LMP kampányfőnöke.

Első lépésként Karácsony levélben fordul az országgyűlési választáson induló pártok kampányfőnökeihez, melyben egy Etikai Kódex bevezetését kezdeményezi. A javaslat talán legfontosabb pontja a nyílt kampányszámla bevezetése, melynek segítségével a pártok által elszabotált kampányfinanszírozási törvény elfogadása nélkül is tiszta, átlátható és törvénysértésektől mentes kampányt lehetne folytatni. A javaslatban szerepel továbbá a választási ígéretek költségvonzatának bemutatása és az, hogy a pártok közti vitákban az indulatok helyett az érvek csatázzanak.

A Lehet Más a Politika pozitív kampányra készül, amelynek alapvetően két célja van. Egyrészt jövőképet mutatni a választóknak, elmondani, hogy milyen Magyarországot szeretnénk. Másrészt tudatosítani bennük, hogy az ő aktív részvételükre is szükség van a politika megváltoztatásához. A párt kampánya két szakaszból fog állni. Az első február 1-jén indul, ennek célja az ajánlószelvény-gyűjtés támogatása lesz.

Címkék: kódex etikai kampányfőnök

A bejegyzés trackback címe:

https://lmpbekes.blog.hu/api/trackback/id/tr51693152

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása