HTML

LMP Békés 2009-2014

a Lehet Más a Politika (LMP) párt Békés megyei egykori tagjai véleménye néhány ügyről

Mottó

"Ha az értelmes és tisztességes emberek távol tartják magukat a közügyektől, akkor a közügyeket ostoba és semmirekellő emberek fogják intézni."

/Széchenyi István/

Honlapunk hírei

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

Kapcsolat

Gál Anita
gal.anita@lehetmas.hu

  • Adószám: 18199260-1-42
  • Nyilvántartási szám: 13284/2009 (Fővárosi Bíróság, határozat: 60043 / 2009.5)
  • Országos nyilvántartásbeli azonosító: 540/2009
  • Adatvédelmi nyilvántartási szám: 02846
  • Bankszámlaszám: 103000021050637449020191 IBAN: HU10 1030 0002 1050 6374 4902 0191 BIC/Swift: MKB HU HB

Blog

A bánkúti polgárok falugyűléást tartottak, ahol a nagy többség vállalja az aláírásgyűjtést illetve a vízdíj megtagadását. Addig nem fizetnek a vízért, amíg meg nem tudhatják az igazat a vízminőségről és nem kapnak iható és egészségre ártalmatlan ivóvizet. Íme az LMP közleménye az üggyel kapcsolatban.

 

Polgári engedetlenség és aláírásgyűjtés Bánkúton az ihatatlan víz miatt

 

A Békés megyei Bánkúton az LMP egyik tagjának kezdeményezésére szerdán aláírásgyűjtés kezdődik a település ivóvízének tisztaságáért.

 

Mint ismeretes, a Békés megyei kistelepülésen egy ideje gyakran zaccos feketekávé színű, fogyaszthatatlan víz folyik a csapokból. Az LMP helyi szervezete korábban közleményben tiltakozott az ellen, hogy a lakosság nem ismerheti meg az elmúlt egy év vízvizsgálati eredményeit, noha a kormányrendelet naprakész tájékoztatásra kötelezi az üzemeltetőt és a települési önkormányzatot. Grószné Zsóri Irén részönkormányzati képviselő, az LMP tagjának sokadik felszólítására több hét késéssel is csak elégtelen mennyiségű információ került nyilvánosságra.

 

Noha az ÁNTSZ azóta tájékoztatta a helyi vízműveket a víz arzéntartalmáról, az ezzel kapcsolatos adatok továbbra sem nyilvánosak. Miközben a vízművek palackos vizet kezdett osztani a várandós kismamák és a hat éven aluliak részére, a mai napig sem tudni, hogy a felnőtt lakosság egészségére káros-e a bánkúti ivóvíz.

 

Grószné Zsóri Irén, az aláírásgyűjtés kezdeményezője azt szeretné elérni, hogy a lakosság két évre visszamenőleg ismerhesse meg az ivóvíz szennyezettségével kapcsolatos ÁNTSZ és egyéb vizsgálatok eredményét, valamint az összes ivóvízminőség javítással kapcsolatos kiviteli tervet, költségvetést és célpályázati anyagot.

 

A kezdeményezéshez csatlakozók aláírásukkal vállalják, hogy a polgári engedetlenség eszközével élve mindaddig nem fizetnek a vízszolgáltatásért, ameddig a dokumentumok nem kerülnek hiánytalanul nyilvánosságra, illetve ameddig az ivóvízellátó kht. nem garantálja a fogyasztóknak a tiszta és biztonságos ivóvizet.

Címkék: ivóvíz aláírásgyűjtés bánkút lmp

A bejegyzés trackback címe:

https://lmpbekes.blog.hu/api/trackback/id/tr41335264

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása