HTML

LMP Békés 2009-2014

a Lehet Más a Politika (LMP) párt Békés megyei egykori tagjai véleménye néhány ügyről

Mottó

"Ha az értelmes és tisztességes emberek távol tartják magukat a közügyektől, akkor a közügyeket ostoba és semmirekellő emberek fogják intézni."

/Széchenyi István/

Honlapunk hírei

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

Kapcsolat

Gál Anita
gal.anita@lehetmas.hu

  • Adószám: 18199260-1-42
  • Nyilvántartási szám: 13284/2009 (Fővárosi Bíróság, határozat: 60043 / 2009.5)
  • Országos nyilvántartásbeli azonosító: 540/2009
  • Adatvédelmi nyilvántartási szám: 02846
  • Bankszámlaszám: 103000021050637449020191 IBAN: HU10 1030 0002 1050 6374 4902 0191 BIC/Swift: MKB HU HB

Blog

2010.08.22. 17:38 – Csabagyöngye Szólj hozzá!

LMP=LMP

Gyakran éri a vád az LMP-t, hogy kötődik valamelyik másik párthoz, politikai oldalhoz. Pedig ez nem igaz, az LMP, a Lehet Más a Politika egy szuverén szervezet, amit civilek, az országért tenni akaró emberek hoztak létre. Ez a párt nem fog besorolódni egyik politikai árokba sem, sose lesz valamelyik párt csatlósa, hiszen a kétpólusú politika, a fekte-fehér politikai világkép hívta életre. Természetesen mindhárom másik párt kitalált az LMP-re egy ellenségképet, be akarja az LMP-t a politikai ellenfél táborába sorolni. Ezekre a felvetésekre válaszolunk alább.

"Az LMP a Fidesz balszárnyas csatlósa." (Szanyi Tibor az ATV-ben, 2010. július 14.)
"Hittük, hogy az LMP ellenzéki párt, de tévedtünk, mert valójában a Fidesz házicicája,
amely időnként fujtat-nyávog, ám jobbára dorombol." (Szanyi Tibor, 2010. augusztus 1., 
http://balramagyar.nolblog.hu/archives/2010/08/01/Budapest)

Tényleg összefeküdt az LMP a FIDESZ-szel, és lojális házicicaként viselkedik a Parlamentben?

  • Nem. Az igazság ezzel szemben az, hogy az LMP az Országgyűlésben egyedüliként szavazott a FIDESZ összes alkotmánymódosítása ellen.
  • Nem. Az igazság ezzel szemben az, hogy az LMP egyedüliként mutatott fel átfogó gazdaság- és társadalompolitikai alternatívát a FIDESZ-szel szemben.
  • Nem. Az igazság ezzel szemben az, hogy az LMP a Parlament összes ülésén képviseltette magát, szemben az MSZP-vel, és képviselői minden alkalommal az érdemi vita szellemében szólaltak fel, szemben az MSZP őszödi hangulatú hozzászólásaival.

"Szomorúan tapasztaljuk, hogy önök nem a magyar demokrácia megújítása érdekében kezdtek el kormányozni, és nem a társadalmi szolidaritás, a fenntarthatóság érdekében kezdtek el kormányozni." (Schiffer András napirend előtti felszólása az Országgyűlésben, 2010. július 22., http://www.parlament.hu/internet/plsql/ogy_naplo.naplo_fadat?p_ckl=39&p_uln=28&p_felsz=4&p_szoveg=&p_felszig=6)

Ne hagyd, hogy megvezessen Szanyi kampánysuttogása!

"Kóka az LMP szekerét tolja?" (manipulatív cikkcím a HVG-ből, 2010. április 1., http://hvg.hu/itthon/20100401_koka_janos_szdsz_lmp)
"Az LMP nem az új SZDSZ, hanem a régi." (Kiss Ádám, a Hírszerző publicistája, 2010. április 12., 
http://smalladam.tumblr.com/post/515650653/az-lmp-nem-az-uj-szdsz-hanem-a-regi)

Tényleg az LMP a kivérzett SZDSZ reinkarnációja?

  • Nem. Az LMP nem liberális és legfőképpen nem neoliberális pártként határozza meg magát; sosem vállalt közösséget az SZDSZ-szel, sőt, kifejezetten szembement az SZDSZ 2002-2006 közötti társadalom- és gazdaságpolitikájával.
  • Nem. Az LMP csakugyan Budapesten szerepelt a legjobban a tavaszi parlamenti választáson, de az LMP nem helyhez kötött párt, szavazói azok közül kerülnek ki, akik végre tenni akarnak az ország fellendüléséért és igazságossá tételéért.
  • Nem. Az LMP kifejezetten ellenzi például azt a politikát, amit az SZDSZ és Demszky Gábor az elmúlt húsz évben Budapesten folytatott.

"Nem a társadalmi mobilitás irányába hat az a gazdaságpolitika, amit az SZDSZ hirdet, és amit semmivel sem törődve, doktriner módon keresztül akar erőltetni az egész országon." (Schiffer András, interjú a Védegylet honlapján, 2008. április 21., http://www.vedegylet.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=873)

Ne dőlj be az LMP-t megbélyegezni akaró híreszteléseknek!

"Visszalépnek-e az LMP állva maradt jelöltjei a demokráciáért, a köztársaságért?" (Turul_2k2 cikke a mandiner.blog.hu-n az országgyűlési választások második fordulója előtt, http://mandiner.blog.hu/2010/04/13/az_mszp_halalos_olelese)

Tényleg összeáll végül az LMP az MSZP-vel?

  • Nem. Az LMP nem dőlt be egyszer sem az MSZP ajánlatainak, sem az országgyűlési, sem az önkormányzati választások előtt.
  • Nem. Az LMP nem tartja szalonképesnek az MSZP-t eddigi ténykedéseik alapján; elég csak a fővárosból kitalicskázott Hagyó-pénzekre vagy a párt mindennapos korrupciós ügyeire gondolnunk.
  • Nem. Az LMP független, szuverén alakulat, nem szatellitpárt, mint amilyenné a rendszerváltás után az FKGP, az MDF vagy az SZDSZ vált.

Az MSZP-seknek "Rákosi Mátyás óta ugyanaz a politikai kultúrájuk." (Schiffer András a Hírszerzőnek adott interjújában, 2010. augusztus 2., http://www.hirszerzo.hu/cikk.az_mszp-nek_rakosi_ota_ugyanaz_a_politikai_kulturaja.160737.html)

Ne dőlj be a rémisztgetéseknek, a politikai tenyérjósoknak!

Címkék: lmp szuverén

A bejegyzés trackback címe:

https://lmpbekes.blog.hu/api/trackback/id/tr352239251

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása