HTML

LMP Békés 2009-2014

a Lehet Más a Politika (LMP) párt Békés megyei egykori tagjai véleménye néhány ügyről

Mottó

"Ha az értelmes és tisztességes emberek távol tartják magukat a közügyektől, akkor a közügyeket ostoba és semmirekellő emberek fogják intézni."

/Széchenyi István/

Honlapunk hírei

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

Kapcsolat

Gál Anita
gal.anita@lehetmas.hu

  • Adószám: 18199260-1-42
  • Nyilvántartási szám: 13284/2009 (Fővárosi Bíróság, határozat: 60043 / 2009.5)
  • Országos nyilvántartásbeli azonosító: 540/2009
  • Adatvédelmi nyilvántartási szám: 02846
  • Bankszámlaszám: 103000021050637449020191 IBAN: HU10 1030 0002 1050 6374 4902 0191 BIC/Swift: MKB HU HB

Blog

Az alábbiakban álnévvel közöljük az egyik képviselőtől kapott választ a nylít levelünkre, s az arra adott viszontválaszunkat. Ezek jól illusztrálják a két párt közti politikai szemlélet különbségeit.

 

Kedves Anita! Tisztelt Koordinátor Asszony/Hölgy! Önnek természetesen igaza van. Korlátozni valakit saját nevének használatában nem igazán szerencsés ötlet. Ám engedje meg, hogy irigyeljem a problémájáért.Nekem sajnos nagyobb fejtörést okoz az, hogy a várható költségvetés elveszi a diákélelmezés normatívájának kétharmadát,hogy olyan tételeket szüntet meg mint a diáksport támogatás, a művészeti képzést ellehetetleníti,elvonja a pedagógusok 13. havi bérét,alapbérük évek óta be van fagyasztva, étkezési hozzájárulásuk adókoteles lesz,törvvényben előírt továbbképzésük támogatását elvonták.Hogy a kórház működéséhez cca félmilliárd forint hiányzik és még hosszan sorolhatnám a komoly gondokat amelyek -ha kedveli ezt a műfajt- sok-sok nyílt levelet indukálhatnának. Én csak remélni merem, hogy az Önök politikája nem attól más,hogy félreérthető szövegeket tesznek mikroszkóp alá és gondosan felnagyitva félreértelmezik, mert ilyen párt már van a politikai palettán. Köszönöm az észrevételét, munkájához sikert és egészséget kívánok!  Őszinte tisztelettel: Zab Péter

 

Viszontválasz

 

Tisztelt Zab Péter képviselő úr!

 

Maximálisan egyetértünk Önnel, hogy a városi költségvetés szorított helyzete, a gazdálkodás problémáinak megoldása a legfontosabb feladata a testületnek.

Csak akkor magyarázza meg Zab úr, miért ilyen rendeletmódosítással töltik a drága időt?

A mi javaslatunk, hogy tekintsenek el a hatalom ilyen kisstílű packázásaitól, nem kerül Békéscsaba lakosságának egyetlen fillérjébe sem, s a hivatal dolgozóit is mentesíti a felesleges engedélyeztetési, nyilvántartási munkától. Tehát éppen segít spórolni.

Lehet, hogy a hatalom fellegéből az általunk felvetett probléma jelentéktelen, de meggyőződésünk, hogy a milliós létszámú internetes közönség ezt másként látja. S nem szereti, ha nem elég, hogy pénzért megveszi a domain nevet, hanem még az önkormányzat engedélyére is kötelezett, 30 ezer forintos büntetés terhe mellett.

A szabadságjogok ilyen lekezelésével Ön csak visszaigazolja a FIDESZ politikai ellenfeleinek vádaskodásait a párt vezetőinek diktatórikus allűrjeit illetően.

Értelmezzük úgy az Ön felhorgadását, hogy a helyi hatalmat zavarja, ha egy részletkérdésben észrevételt tesz a hatalmon kívül álló? A demokrácia nem az együtt gondolkodásról szól?

Most ebben a témában mondtunk véleményt. Ön szerint, amíg az MSZP kormány nem fejezi be az önkormányzatok sanyargatását, másról nem is beszélhetünk, csak erről?

Természetesen szándékunkban áll a jövőben közéletünk pénzügyi kérdéseiben is véleményt nyilvánítani és javaslatokat tenni. De ehhez teljes mélységében kell megismernünk az igen szerteágazó költségvetési helyzetet, hogy megalapozott legyen javaslatunk. S hogy finoman fogalmazzunk: a FIDESZ vezette helyi vezetés sem tesz meg mindent, hogy ez a tájékozódás könnyen menjen. A csabai üvegzseb sajnos nem színtelen üvegből, hanem narancsszínű üvegből van, s azt tapasztaljuk, hogy ezen sokszor nehéz átlátni.

Egyelőre még Önök rendelkeznek a város erőforrásaival, a hivatali apparátussal, szakértői gárdával, Ön főállásban tud foglalkozni Békéscsaba közügyeivel. Mi a szűkös szabadidőnk feláldozásával próbálunk megfelelni a demokratikus közösség támasztotta igénynek, s megfogalmazni olyan véleményeket, amelyekről úgy gondoljuk, hogy sok ember sajátja. S ezt nem azért tesszük, hogy Önöket támadjuk, hanem azért, hogy a közös értékeinket gyarapítsuk.

Végezetül, kívánjuk Önöknek, minden csabai polgár érdekében, hogy város erőforrásait minél hatékonyabban, a közösség érdekében használják fel.

Tisztelettel, abban a reményben, hogy a jövőben a megfontolás tárgyává is teszik észrevételeinket

 

Gál Anita

Címkék: levél nyílt viszontválasz

A bejegyzés trackback címe:

https://lmpbekes.blog.hu/api/trackback/id/tr91403896

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Shagratha 2009.09.24. 18:19:14

Kedves "Zab Péter" Úr!
A levelében jó magyar szokás szerint mellébeszélt.A lényegről keveset szólt,illetve semmit.Csak a szokásos "kenjük másra a szart",és értsétek már meg,hogy feláldozom magam értetek!!
További munkájához sok sikert kívánok!
Ui.:csak arra leszek kiváncsi,hogy meddig tart még ki a muníció a kenéshez.....!!

Bálint Bence 2009.09.25. 12:46:55

Abban lehet, hogy igaza van "Zab Péternek", hogy nem feltétlenül ez a régió legnagyobb problémája, de ez önmagában nem válasz!

Egyébként miért áll egyáltalán jogában a városvezetésnek ilyen rendeletet hozni? Szerintem nem szabadna ilyen jogokkal felruházni senkit. Hol vannak a szabadságjogok?

Újabb ékes bizonyíték, hogy 20 éve nem rendszerváltás volt, csak módszerváltás.

LMP-Zala · http://lmp-zala.blog.hu 2009.10.26. 17:40:44

Sírjak vagy nevessek? Úgy látszik, az ország minden sarkában divat a mellébeszélés...
süti beállítások módosítása