HTML

LMP Békés 2009-2014

a Lehet Más a Politika (LMP) párt Békés megyei egykori tagjai véleménye néhány ügyről

Mottó

"Ha az értelmes és tisztességes emberek távol tartják magukat a közügyektől, akkor a közügyeket ostoba és semmirekellő emberek fogják intézni."

/Széchenyi István/

Honlapunk hírei

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

Kapcsolat

Gál Anita
gal.anita@lehetmas.hu

  • Adószám: 18199260-1-42
  • Nyilvántartási szám: 13284/2009 (Fővárosi Bíróság, határozat: 60043 / 2009.5)
  • Országos nyilvántartásbeli azonosító: 540/2009
  • Adatvédelmi nyilvántartási szám: 02846
  • Bankszámlaszám: 103000021050637449020191 IBAN: HU10 1030 0002 1050 6374 4902 0191 BIC/Swift: MKB HU HB

Blog

Tisztelt Vantara Gyula Polgármester Úr!

Tisztelt Képviselő Hölgyek és Urak!

 

A képviselő testület elé kerül szeptember 24-én egy olyan rendeletmódosítási tervezet, amely szerint az önkormányzat engedélyéhez kötné az olyan internetes weblap / domain nevek használatát, amelyben Békéscsaba, Erzsébethely, Jamina, Mezőmegyer, Gerla, Fényes, Lencsési-lakótelep  (természetesen ékezet nélkül is) kifejezés benne van. Az engedélyhez nem folyamodókat szabálysértési eljárással (30 ezer Ft bírsággal) fenyegetik.

A Lehet Más a Politika (LMP) Békés megyei szervezete a tervezett lépést a hatalom túlzott és felesleges terjeszkedésének tartja. Az internetező közönséggel való bürokratikus packázást elfogadhatatlannak tartjuk és kérjük a T. Képviselőket és a Polgármester Urat, hogy ne támogassák szavazatukkal ezt az indítványt.

Továbbá erősen gyanítjuk, hogy a szabályozástervezet nem lett teljesen végiggondolva a megvalósíthatóság szempontjából sem. Hiszen a KSH adatai szerint évente több százezres nagyságrendű domain-regisztrációt bonyolítanak az internetszolgáltatók hazánkban. Az LMP Békés megyei szervezete kíváncsi arra, hogy a weblapcímek keresése, a szabálysértés tényének vizsgálata,
felszólítások, levelezgetések, behajtások a hivatali dolgozóinak
mennyi munkaidejét veszi majd el attól, hogy  értelmes
tevékenységeket végeznének?

A rendelet 18/A § (4) bekezdése szerint:

„Az (1)–(2) bekezdésekben foglalt rendelkezéseket kell alkalmazni, ha a Békéscsabán székhellyel vagy telephellyel rendelkező gazdasági, társadalmi, tudományos, egészségügyi, kulturális, oktatási szervezetek, intézmények, jogi személyek, jogi személyiséggel nem rendelkező más szervezetek, illetve természetes személyek a „Csaba” megjelölést, annak toldalékos vagy idegen nyelvű alakját kívánják felvenni vagy felhasználni.” (idézet A helyi címer, zászló, az egyéb városi jelképek és a városnév használatának rendjéről szóló 36/1992. (XII. 18.) önk. rendeletből)

Ha tehát a testület mégis úgy dönt, hogy elindul a kijelölt úton és bővíteni fogja a jelenlegi rendeletet, akkor hadd ajánljuk figyelmébe a következő lehetséges lépéseket is:

1.       a Csaba keresztnevű felhasználók által jegyzett honlapcímek (pl.: vargacsabafoto, daroczicsaba – a google találataiból néhány) engedélyeztetését is követeljék meg!

2.       a szülőknek is engedélyeztetési kötelezettségük legyen, ha Csabának szeretnék keresztelni a gyermeküket!

 

Hiszen sosem lehet tudni mikor fog esetleg „az elnevezés felvétele vagy felhasználása a város lakossága nagy részének ellenérzéseit” kiváltani.

Dicséretesnek tartjuk, ha az önkormányzat a város gazdasági érdekeit, jó hírnevét és lakosainak jóérzését akarja védeni, de célszerűbbnek tartanánk, ha ezt jogszerűen tennék. Például gondos gazdálkodással, valamint kevesebb egyéni és pártérdeket tükröző testületi döntéssel.

 

Kelt: Békéscsaba, 2009. szeptember 23.

Gál Anita

LMP Békés megyei koordinátor

Címkék: domain békéscsaba bírság

A bejegyzés trackback címe:

https://lmpbekes.blog.hu/api/trackback/id/tr211401698

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása