HTML

LMP Békés 2009-2014

a Lehet Más a Politika (LMP) párt Békés megyei egykori tagjai véleménye néhány ügyről

Mottó

"Ha az értelmes és tisztességes emberek távol tartják magukat a közügyektől, akkor a közügyeket ostoba és semmirekellő emberek fogják intézni."

/Széchenyi István/

Honlapunk hírei

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

Kapcsolat

Gál Anita
gal.anita@lehetmas.hu

  • Adószám: 18199260-1-42
  • Nyilvántartási szám: 13284/2009 (Fővárosi Bíróság, határozat: 60043 / 2009.5)
  • Országos nyilvántartásbeli azonosító: 540/2009
  • Adatvédelmi nyilvántartási szám: 02846
  • Bankszámlaszám: 103000021050637449020191 IBAN: HU10 1030 0002 1050 6374 4902 0191 BIC/Swift: MKB HU HB

Blog

A Lehet Más a Politika (LMP) kiáll a kamu vidékfejlesztési konferenciák sok százmilliós állami támogatása ellen. A párt szerint a valódi tudást átadó, a munkahelyhez jutáshoz szükséges képzésekre kellene komoly forrásokat fordítani.

Az LMP szerint – a gazdasági válság idején különösen – nagy szükség van a vidéki térségekben olyan képzésekre, amelyek keretében a vidéki emberek elsajátíthatják azokat az alapvető készségeket, amik versenyképessé teszik őket a munkaerőpiacon. A jelenlegi gyakorlat azonban haszontalan kommunikációs konferenciákra pazarolja el a rendelkezésre álló összegeket. Az LMP alapvető nyelvi és számítástechnikai képzésekre, valamint a mezőgazdasági alap- és középfokú képzési rendszer megerősítésére fordítaná azt az 500 millió forintot, amit az FVM kiszórt a Bal Egyenes „partnerszervezetének” pogácsa-osztogatásra. Bár a Fidesz most felháborodásában a legfőbb ügyészhez fordult, nem látunk garanciát arra nézve, hogy hatalomra kerülése esetén nem tekintene – az MSZP-hez hasonlóan – pozíció és pénzosztó hálózatként a LEADER mozgalomra.

Az LMP a Parlamentbe kerülve az egész LEADER rendszer és a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat felülvizsgálatát fogja kezdeményezni. Nem engedhetjük, hogy az Európában annyira sikeres, alulról jövő vidékfejlesztési program a kormánypártok pénzosztó hálózatává silányodjon. A magyar vidék önmegújító képességét elnyomja az a jelenlegi vidékfejlesztési szemlélet, amely a fenntartható fejlesztések helyett a pénzosztásra fókuszál. Olyan jogi garanciákat kell beépíteni a vidékfejlesztési források elosztásának rendszerébe, melyek megelőzik, hogy az aktuális politikai kurzus hozza meg a vidéken élők feje felett a helyi fejlesztésekről szóló döntéseket.

Jelenleg kizárólag az LMP rendelkezik érdemi, a hosszú távú fenntarthatóságra és a kitörési pontokra koncentráló vidékfejlesztési tervvel. Eszerint a párt úgy alakítaná át a LEADER rendszert, hogy a Helyi Vidékfejlesztési Stratégiákat a helyi ökológiai, társadalmi és gazdasági adottságok figyelembevételével kelljen kialakítani, a pályázatok elbírálásánál pedig a vidékfejlesztési projekteknek a térségi kitörési pontokhoz való hosszú távú kapcsolódása legyen a döntő.

Budapest, 2009. szeptember 22.

Kapcsolat:
Vágó Gábor választmányi tag, 0630/4337407
Hámori Hanna sajtófőnök, 0630/9895398

Címkék: kamu konferencia leader

A bejegyzés trackback címe:

https://lmpbekes.blog.hu/api/trackback/id/tr681399165

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása