HTML

LMP Békés 2009-2014

a Lehet Más a Politika (LMP) párt Békés megyei egykori tagjai véleménye néhány ügyről

Mottó

"Ha az értelmes és tisztességes emberek távol tartják magukat a közügyektől, akkor a közügyeket ostoba és semmirekellő emberek fogják intézni."

/Széchenyi István/

Honlapunk hírei

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

Kapcsolat

Gál Anita
gal.anita@lehetmas.hu

  • Adószám: 18199260-1-42
  • Nyilvántartási szám: 13284/2009 (Fővárosi Bíróság, határozat: 60043 / 2009.5)
  • Országos nyilvántartásbeli azonosító: 540/2009
  • Adatvédelmi nyilvántartási szám: 02846
  • Bankszámlaszám: 103000021050637449020191 IBAN: HU10 1030 0002 1050 6374 4902 0191 BIC/Swift: MKB HU HB

Blog

Sajnos nagyon sok olyan érdekcsoport van, amely nem szeretné, hogy egy új, korrupciómentes, valódi alternatívát kínáló zöld párt meggyökeresedjen Magyarországon. Ebből adódóan szinte minden nap hallani valami frissen kreált vádat, amellyel megpróbálnak minket befeketíteni. Íme a leggyakoribbak és cáfolatuk.

 

 

1. vád: az LMP SZDSZ közeli, SZDSZ utódpárt, SZDSZ pótlék, mentőhajó szdsz-eseknek, stb.

 

Válasz:

  1. az LMP-nek ökológiai szemléletű gazdaságpolitikája van, az SZDSZ-nek viszont neoliberális,
  2. az LMP-nek kiegyensúlyozott regionális politikája van, ellenben az SZDSZ-é fővárosközpontú
  3. az LMP nemzeti liberális, az SZDSZ csupán névleg az (lásd 2006. október 23. utáni nyilatkozatok), valójában ultraliberális.
  4. az LMP erőszakellenes, míg az SZDSZ háborúpárti (hiszen megszavazta a magyar katonák iraki, afganisztáni kiküldetését).
  5. az LMP fontosnak tartja az állam jelenlegi funkcióit, míg az SZDSZ többször kísérletet tett például az egészségügy privatizációjára illetve a TB megszüntetésére.

 

Végül azért sem lehet mentőhajó LMP, mivel nyilvánosan deklarálta, hogy nem fogad be vezetőket más pártokból. http://lehetmas.blog.hu/2009/06/08/az_ancien_regime_hajotorottjeinek

 

 

2. vád: egyes LMP tagok más pártokban voltak régebben

 

Válasz:

nem demokratikus az a hozzáállás, hogy valaki nem változtathatja meg a véleményét, párt szimpátiáját. Ha mindenki lecövekelne egy párt mellé élete végéig, hogyan is tudna működni a demokrácia? Hiszen minden demokrácia hajtóereje a meggyőzés, a másik nézetének formálása. Az természetesen elitélendő, ha valaki csak haszonvágyból, meggyőződés nélkül váltogatja a párthovatartozását. A mi párttagjaink esetében azonban ilyenről szó sincs. Ha voltak egyesek rövid ideig más pártokban, nem vezetők voltak ott, nagy előnyökhöz nem juthattak, ezért nem mondhatjuk, hogy „átmenteni” akarták volna magukat azzal, hogy az LMP-be léptek. Másrészt a pártok nem állandó képződmények, tartalmuk időről időre változik, s van, amikor egy ember érezheti már úgy, hogy annyira megváltozott a szervezet irányultsága, hogy tovább nem tud azonosulni azzal, ami abban a pártban folyik.

 

 

3. vád: mástól lopták a programjuk bizonyos részeit

 

Válasz:

Azt nem tartjuk vádnak, hogy vannak hasonló részek egyes pártok programjai között. Gyermekded érvelés, hogy ebből mindjárt arra következtessünk, hogy az egyik párt „lopott” ötletet a másiktól. Az ilyen azonosságoknak örülni kellene inkább, mert ha egyforma az akarat, elképzelés, akkor együtt léphetnek fel mellettük a pártok, s ezzel nagyobb az esély a megvalósulásra.

 

 

4. vád: az LMP budapesti párt

 

Válasz:

elég ránézni a választmány összetételére, vagy az EP választás jelöltjeinek listájára, hogy lássuk, vidékiek alkotják a vezetőség többségét, így tényszerűen nem igaz ez a vád.

http://lehetmas.hu/rolunk/valasztmany ill. http://lehetmas.hu/rolunk/ep

 

5. vád: liberális művészek is támogatják az LMP-t

 

Válasz:

Azért támogatják, mert az LMP liberális (is). 200 évig szépen hangzó fogalom volt Magyarországon a liberalizmus (lásd: Széchenyi vagy Kossuth), sajnos az SZDSZ az elmúlt 20 évben teljesen lejáratta ezt. Az SZDSZ az egyénközpontú ultraliberalizmust képviseli, ami szinte anarchizmusba hajlik az állam fontos szerepének tagadása miatt. Az LMP ezzel szemben közösség elvű, nemzeti liberális.

 

 

6. vád: politikában járatlanok, amatőrök alkotják az LMP-t

 

Válasz:

Ha a politikai járatlanság azt jelenti, hogy nem tudják hogyan kell jól sikkasztani, hazudni, lehetetlen ígéreteket tenni, akkor igen, a mi embereink ezekhez nem értenek. És nem is akarnak érteni. Az LMP-ben több száz olyan ember dolgozik, akik saját szakmájukban már bizonyítottak. Ők a civil szférában már régóta aktív emberek, akiknek van elképzelésük és tapasztalatuk arról, hogy akár helyi, akár országos szinten hogyan lehetne másképp megoldani a közös ügyeinket.

 

7. vád: ??? Most Te jössz! Mit hallottál rólunk? Írd meg, hogy reagálhassunk rá!

Címkék: lmp vádak

A bejegyzés trackback címe:

https://lmpbekes.blog.hu/api/trackback/id/tr591268298

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása