HTML

LMP Békés 2009-2014

a Lehet Más a Politika (LMP) párt Békés megyei egykori tagjai véleménye néhány ügyről

Mottó

"Ha az értelmes és tisztességes emberek távol tartják magukat a közügyektől, akkor a közügyeket ostoba és semmirekellő emberek fogják intézni."

/Széchenyi István/

Honlapunk hírei

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

Kapcsolat

Gál Anita
gal.anita@lehetmas.hu

  • Adószám: 18199260-1-42
  • Nyilvántartási szám: 13284/2009 (Fővárosi Bíróság, határozat: 60043 / 2009.5)
  • Országos nyilvántartásbeli azonosító: 540/2009
  • Adatvédelmi nyilvántartási szám: 02846
  • Bankszámlaszám: 103000021050637449020191 IBAN: HU10 1030 0002 1050 6374 4902 0191 BIC/Swift: MKB HU HB

Blog

A Lehet Más a Politika fölháborítónak tartja, hogy a kormány olyan jelöltet állít az Állami Számvevőszék élére, aki maga is "kreatív könyvelés" révén súlyos milliókkal károsította meg az adófizetőket.

A sajtóban a napokban napvilágra került több olyan információ, hogy Domokos László sem képviselőként, sem megyei vezetőként nem gazdálkodott felelősen. Szarvasi egyéni képviselőként legalábbis sajátosan értelmezte a lakhatási támogatás igénybevételének lehetőségét. Vagyonbevallása szerint Budapesten és a Szarvashoz közeli Békéscsabán is számos ingatlannal rendelkezik, a havi két millió forintos megyei közgyűlési elnöki fizetése mellett havi másfél millió forint jutalmat is megszavazott magának. A Békés megyei közgyűlés elnökeként részt vett azokban a kétes kötvénykibocsátásokban, melyet az ÁSZ vizsgálata jogsértőnek talált.

A Fidesz a cinizmus iskolapéldáját mutatta azzal, hogy még az ÁSZ vezetők jelölésére szolgáló eseti bizottság felállása előtt megnevezte jelöltjét. Elfogadhatatlannak tartjuk azt is, hogy az egyik legfontosabb független intézmény vezetőjének személyéről döntő bizottság ülései nem nyilvánosak.

Az LMP szerint az ÁSZ vezetői posztját olyan pártoktól független, nagy szakmai tekintéllyel bíró személyre kell bízni, aki képes az állami vagyongazdálkodás legfőbb őrének szerepét betölteni. A vagyongazdálkodási törvény átalakításával, a nyilvános ellenőrzés lehetőségének drasztikus csökkentésével és most, egy trükköző pártkatona elnöki kinevezésével a Fidesz-KDNP kormány letért a bizalom és az átláthatóság útjáról és a mutyik és haverok világát választotta.

Az LMP ezért felszólítja a kormányt, hogy vegye komolyan a miniszterelnök által meghirdetett nihilizmus és cinizmus elleni harcot és alaposan fontolja meg Domokos László kinevezését.

Mint a Fidesz közleményében ismertette, Domokos László állandó lakóhelye nem az egyéni választókörzetében, a szarvasi székhelyű, Békés megye 5. számú választókerületben található, ezért a képviselőt megilleti az 1990 évi LVI., az országgyűlési képviselők javadalmazásáról szóló törvény szerinti lakhatási támogatás.
 
Megjegyzés:
 
A Fidesz képviselőjelöltje ugyan betartotta a törvény betűjét, de annak szellemét semmibe vette, etikátlanul járt el. Egyfelől jól tudjuk, hogy Békéscsabáról a szarvasi körzetbe utazni nem jelent megerőltető távolságot, s talán az utazási támogatásból futotta erre is Domokos Lászlónak. Másrészt azzal védekezni, hogy nincs a saját választókerületében ingatlana, a pofátlanság netovábbja. Inkább szégyellnivaló, ha nem abban a körzetben lakik (és más kötődése sincs), amit képviselni óhajtott, nem pedig hivatkozási alap arra, hogy az adófizetőket 15 millió forinttal rövidítse meg. S ez csak a jéghegy csúcsa. A kötvény-kibocsátási visszaélésekről még biztosan fogunk hallani, hiszen tavaly decemberben maga az ÁSZ is jogsértőnek találta a megyei gyakorlatot, melynek Domokos a szülőatyja.

Ilyen embert kinevezni az Állami Számvevőszék élére előrevetíti azt a szép, új világot, amit valószínűleg csak „narancsuralmi rendszerként” fogunk emlegetni.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://lmpbekes.blog.hu/api/trackback/id/tr522088180

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása