HTML

LMP Békés 2009-2014

a Lehet Más a Politika (LMP) párt Békés megyei egykori tagjai véleménye néhány ügyről

Mottó

"Ha az értelmes és tisztességes emberek távol tartják magukat a közügyektől, akkor a közügyeket ostoba és semmirekellő emberek fogják intézni."

/Széchenyi István/

Honlapunk hírei

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

Kapcsolat

Gál Anita
gal.anita@lehetmas.hu

  • Adószám: 18199260-1-42
  • Nyilvántartási szám: 13284/2009 (Fővárosi Bíróság, határozat: 60043 / 2009.5)
  • Országos nyilvántartásbeli azonosító: 540/2009
  • Adatvédelmi nyilvántartási szám: 02846
  • Bankszámlaszám: 103000021050637449020191 IBAN: HU10 1030 0002 1050 6374 4902 0191 BIC/Swift: MKB HU HB

Blog

Két hetünk volt, hogy összeszedjük Békéscsabán mind a 12 jelöltünknek a szükséges ajánlások számát, vagyis választókerületenként a szavazók 1%-ának kopogtatócéduláját. S emellett indult egy egyéni jelöltünk Medgyesegyházán, ketten Tótkomlóson és egy ember Orosházán. Megyei listának és polgármesterjelöltségnek nem futottunk neki.

A Fidesz módosításának hála a korábbi idő 40%-a állt rendelkezésünkre, hogy teljesítsük a rajthoz állás feltételeit. Nem volt könnyű menet, de akit indítani akartunk, azt odasegítettük közös erővel a kezdővonalhoz. Mert ez nem csak a párttagokon és jelölteken múlt. Az elmúlt hetekben sokan kerestek minket e-mailen, telefonon és személyesen is, mert fontosnak érezték, hogy ne csak a régi pártokra és a szélsőségesekre, hanem egy valóban új gondolatokat hordozó csapatra is lehessen voksolni október 3-án. Ezúton is köszönjük nekik, Önöknek, hogy van Békés megyében négy település, ahol az embereknek van valódi választásuk! Összesen 16 jelöltnek szurkolhatunk egy hónapig. Róluk még külön fog szólni poszt a blogon és a honlapunkon is.

Az új rendszer sajnos leginkább a független és civil indulókat fogta meg. Békéscsaba 12 körzetéből csupán 4-ben tudtak a parlamenti párton kívüli erők is versenybe szállni. A Fidesznek bejöttek a számításai, hiszen kevesebb ellenfele akadt, de fel kell kötnie azt a bizonyos ruhadarabot, mert a megyeszékhelyen mindenhol akad kihívója, aki alternatívát képes nyújtani a szekértábor-logikának, a korrupciónak és a látványpolitizálásnak.

Az első akadályt sikerrel vettük, a Lehet Más a Politikát Békésben nem gyűrte le a Fideszes úthenger, de ahhoz, hogy a következtő négy évben az önkormányzati testületekben is képviselje valaki a valódi, sokszínű demokráciát, minden eddiginél nagyobb összefogásra és tenniakarása van szükség. Ehhez kérjük ismét az Önök segítségét. Mondják el a rokonaiknak, szomszédaiknak, régi osztálytársaknak, a sarki péknek, hogy van más választás, lehet szebben, eredményesebben is megholdani közös ügyeinket!

Programunkat hamarosan megtalálják postaládájukban.

Címkék: békéscsaba orosháza tótkomlós ajánlószelvény medgyesháza

A bejegyzés trackback címe:

https://lmpbekes.blog.hu/api/trackback/id/tr582277344

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása