HTML

LMP Békés 2009-2014

a Lehet Más a Politika (LMP) párt Békés megyei egykori tagjai véleménye néhány ügyről

Mottó

"Ha az értelmes és tisztességes emberek távol tartják magukat a közügyektől, akkor a közügyeket ostoba és semmirekellő emberek fogják intézni."

/Széchenyi István/

Honlapunk hírei

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

Kapcsolat

Gál Anita
gal.anita@lehetmas.hu

  • Adószám: 18199260-1-42
  • Nyilvántartási szám: 13284/2009 (Fővárosi Bíróság, határozat: 60043 / 2009.5)
  • Országos nyilvántartásbeli azonosító: 540/2009
  • Adatvédelmi nyilvántartási szám: 02846
  • Bankszámlaszám: 103000021050637449020191 IBAN: HU10 1030 0002 1050 6374 4902 0191 BIC/Swift: MKB HU HB

Blog

fidesz_kokarda2.jpg

Eddig minden elnyomó hatalom ellenállhatatlan vágyat érzett a Horthy-rendszertől kezdve Rákosi és Kádár rendszeréig, hogy alattvalónak nézett polgárainak elmagyarázza az 1848-as forradalom megünneplésének keretében, hogy a saját hatalmuk szó nélküli eltűrése miért egyenértékű Petőfiék lázadó tettével. Nem kivétel ez alól a jelenleg rajtunk uralkodó Fidesz-bagázs sem. Ők is megpróbálták feledtetni az égbekiáltó különbséget az 1848-as és a mostani hatalmi törekvések között. Pedig 166 éve vezetőink célja a modern magyar állami gépezet és társadalom megteremtése volt, a jelenlegi kormányzat viszont vissza akarja rángatni hazánkat a középkori viszonyokba.

Az idei városi megemlékezésen Vantara Gyula, aki csabai polgármesterségét hamarosan a parlamenti munkátlanságra akarja cserélni, erőltetett párhuzamaival és merész fantáziával próbálta szónoklatában bizonygatni, hogy ő és díszes társasága a márciusi ifjak méltó utódai. Pofátlan módon emlegette beszédében a ’48-as jobbágyfelszabadítást (tévesen földosztásnak mondta), miközben nekünk azzal kellett szembesüljünk az elmúlt években, hogy az állami földbérletet fideszes haverok nyúlják le! Kétségtelenül azzal tette a koronát szónoklatára Vantara, amikor a ’48-as csabai események ecseteléséről hirtelen a saját kampánybeszédére váltott át. Szóba hozta az állítólagosan Csabára került összesen 25 milliárdra rugó pályázati pénzeket (bár arról hallgatott, hogy ebből vajon hány milliárd gazdagította a Fidesz pártkasszáját, amiből telik például Vantara ezer plakátjára). Szó szerint így fejezte be március 15-i ünnepi beszédét:

„Országgyűlési képviselőként Békéscsaba és környéke közös fejlesztését tartom a legfontosabbnak. Úgy gondolom, hogy ezt az utat kell tovább folytatni. Mindannyian egy fejlődő Békéscsabát és térségét szeretnénk látni. Ehhez azonban össze kell fognunk, hogy tovább folytathassuk az elkezdett utat. Szükség van a márciusi ifjak bátorságára, az 1848-as csabaiak lelkesedésére, a közös tenni akarására, szükségünk van az 1848-as államférfiak bölcsességére, a ’48-as szabadságharc hőseinek kitartására. Ez tehát 1848 üzenete számunkra. Elődeink emlékét azzal is ápolhatjuk méltóképpen, hogy merjünk tenni a holnapért, a városunkért, a környező települések fejlődéséért, hazánk előrelépéséért. Kérem, támogassanak ezen az úton, hogy a következő években ugyanez a lendülettel fejlődjék Békéscsaba, hogy minél előbbre lépjünk ezen az úton.”

Ez az út számunkra sajnos négy év alatt világosan kirajzolódott. Az államigazgatás, a média, az oktatás, az önkormányzatok, a kórházak, az igazságszolgáltatás elfoglalása a Fidesz által és sok-sok közpénz zsebre vágása. Ezen az úton egy újabb gyalázatos lépés történt március 15-én: nemzeti ünnepünk lenyúlási kísérlete.

A bejegyzés trackback címe:

https://lmpbekes.blog.hu/api/trackback/id/tr705864720

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása